Ledig från skolan - fullt med plugg ändå

På onsdagar är vi lediga från skolan. Det innebär ju dock inte att vi inte behöver plugga för det. Snarare tvärtom faktiskt. 
Förmiddagen tillbringade jag och Sanna med att plugga lite och fylla i exemptions/recognitions. Det sistnämnda innebär att man kan ansöka om att få tillgodoräkna sig tidigare kurser som man läst (på högskola/universitet) i likande ämnen. Kom på att jag glömt att skicka med min kursplan för biokemi, så jag ska springa förbi Foreign Office och lämna den kursplanen i morgon tänkte jag. Skrev också en rapport för fysiologi practicalen som vi hade förra veckan. I morgon har vi en ny fysiologi practical och jag har säkert nämnt det förut, men vi ska få lära oss att ta blodprov. Det ska bli väldigt intressant och spännande! :o)
 
Annars är det credit test i anatomi som gäller i morgon. Vi har övat och övat och magkänslan säger att det ska gå bra. Lika bra att man vänjer sig vid credit testen, för i anatomin ska vi ha ett credit test varje vecka. Tills nästa vecka gissar jag på att det blir till att lära sig skelettet. Jag återkommer om det! :o)
 
Jag har börjat kolla lite smått på flygbiljett hem. Vi kommer troligtvis snart att få veta när vi får några dagar ledigt. Jag gissar på att det blir i slutet av oktober/början av november. Då tänkte jag åka hem till familjen. Det blir en kort visit, men det är det definitivt värt! På söndag är det förresten tre veckor sen vi kom hit. Det känns som om vi har bott här hur länge som helst. Jag och Sanna konstaterade idag att vi känner oss ganska "hemma" i Kosice. I början var vi lite småskraja för att bli rånade eller att få inbrott, men nu har vi kommit till insikt och insett att detta faktiskt är en ganska lugn stad. Vi bor dessutom i en väldigt trevlig del av staden. Det tar ca 5 minuter med bussen ner till stan, men vi bor ändå i "utkanten" av smeten. Nära till stora matbutiken (eller allt i allo butiken) Tesco (två hållplatser) och gångavstånd till en annan, lite mindre mataffär. Och som jag nämnt innan, 5 minuters promenad till universitetet. Vad mer kan man begära? :o)
 
På fredag har vi inga förelsäningar/practicals denna veckan. Då är det anatomiplugg som gäller. Ledsen att det blir så mycket skrivet om plugg här i bloggen, men det är mest det vi sysslar med just nu. 
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp