Sluttamp och nytt kvote 2-prov nästa år

Ja, nu är det sluttampen så här innan jul och på torsdag åker jag hem för lite julledighet i 2,5 vecka. En julledighet med plugg och med förmånen att få vara med mina barn varje dag. Så skönt det ska bli!
Den 6 januari börjar underivsningen igen och den 21 och 24 januari har vi tentor. Känns faktiskt bra och jag känner att jag börjar få en bra överblick över kurserna. Självförtroende när man studerar är så himla viktigt. Det har jag fått erfara många gånger.
Vi fick våra tentaresultat för basal klinisk teori - smådjur förra veckan. Det blev en succé och jag är så himla nöjd! Ännu ett steg närmre legitimationen.
 
På tal om något annat så har jag hört att de kommer att göra om kvote 2-provet nästa år och om jag förstått det rätt så kommer det att likna vårt svenska högskoleprov, d.v.s. innehålla språk (danska tror jag) och matematik. Jag vet dock inte helt säkert hur provet kommer att se ut, men jag tycker det är himla trist att de ändrar provet. För dem som är riktigt intresserade av veterinärmedicin har kvote 2-provet varit ett väldigt bra sätt att få visa det genom att faktiskt lära sig sådant som är knutet till veterinärmedicin. När de gör om kvote 2-provet kommer de att ta bort kravet på att man ska ha minst 6.0 i betygssnitt (vilket jag tror motsvarar ca 14,6 i svenska betyg - utan meritpoäng medräknade) för att kunna bli antagen. Detta tycker jag visserligen är bra, för jag tycker inte att det är schysst att man ska straffas för sina gymnasieprestationer under sitt liv.
Jag håller tummarna för att det nya kvote 2-provet blir bra och att ni som drömmer om att bli veterinärer, fortfarande har en god chans att bli antagna på det sättet.
 
Om jag inte uppdaterar något innan, så vill jag passa på att önska alla mina läsare en riktigt God Jul! 
Allmänt | |
Upp