Hem och tentaplugga

Nu sitter jag återigen på ett tåg på väg hem från Köpenhamn. Nu ska jag stanna hemma en vecka för att tentaplugga och på fredag nästa vecka skriver jag tenta. Jag känner mig ganska lugn inombords för den tentan och detta för att jag har funnit en helt annan trygghet i studierna detta året. Jag har börjat lita på min egen förmåga! Tänk att det skulle ta så många år innan jag insåg att jag kunde göra det. :o) Nåväl, bättre sent än aldrig!
Denna veckan har vi bara haft patologiundervisning då kursen vi ska tenta nästa vecka, är slut. En väldigt bra kurs måste jag säga och vi har verkligen fått använda våra hjärnor när vi har fått göra problemutredningar samt diagnostika- och terapeutiska behandlingsplaner för vara "patienter" (ja, patienter på "pappret"). Jag måste säga att jag tycker att det är en stor fördel att ha stor djurerfarenhet sen tidigare och i stort varenda föreläsning har innehållit någon åkomma som något av mina egna djur har haft. Det blir så himla mycket lättare att relatera och att dra paralleller då! Min praktik hjälper ju såklart också till och allt blir liksom bara lättare att förstå. :o)
Jag har funderingar på att knepa ihop ett blogginlägg om antagningsprocessen till veterinärutbildningen på Köpenhamns universitet någon dag. Skriva lite information om antagningskraven, vad man ska tänka på när man ansöker och vad som kan vara bra att ha i "bagaget" innan man ansöker. Är det någon av mina bloggläsare som vill veta, eller är det bara överflödig info? Kommentera gärna! :o)
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp