Long time no see

Ja, uppdateringarna har ju inte haglat tätt det sista direkt. Vi är mitt inne i examensperioden och min hjärna går på högvarv, minst sagt.
Idag gjorde jag min final exam i histologi och embryologi. Det är den examen som jag har "bävat" mest för, så jag tänkte att det är lika bra att ta den i början. Det är lite sån jag är - jag vill bara få saker gjorda och sedan ha dem ur världen.
Inför examen så pluggade jag olika topics, totalt 96 stycken skulle jag lära mig utantill. Allt från lungornas struktur till olika typer av brosk, till organogenes hos embryon, blodets innehåll, cellbiologi etc etc. Dessutom skulle jag kunna identifiera alla histologiska preparat som vi gått igenom under året som vi läst histologi, eftersom man slumpvis drar tre av dem på examen. Och just den biten är min akilleshäl och var den delen jag var mest nervös för. Själva provet var sedan uppdelat så att jag fick en generell fråga, en fråga från special histology, ett diagram/bild att märka ut de olika delarna på samt en fråga från embryologin. Och sist men inte minst så fick jag tre histologiska preparat som jag skulle rita upp och märka ut delar på. Teorifrågorna var inga som helst problem. Inte heller de två första histologiska preparaten var svåra att identifiera. Men så kom jag till det sista histologiska preparatet.... Jag satt handfallen en stund. Var säker på att nu var det kört. Sen började jag studera strukturen ordentligt, steg för steg. Till sist kom jag fram till vilken struktur det var och det visade sig vara helt rätt!
Det hela slutade lyckligt och jag klarade min examen!!! Jag var sååå glad!!! Även Sanna klarade sig med bravur!!!
 
Resten av dagen har vi tagit det lugnt faktiskt. Vilat efter det intensiva pluggandet. Jag har pluggat från morgon till kväll i 8 dagar. Det är ingen som har påstått att det är en räckmacka att läsa till veterinär!
 
Nu ska jag snart läsa lite fysiologi innan det blir sovdags. För på onsdag nästa vecka så har jag final exam i fysiologi och på fredagen har jag final exam i virologi. Sen veckan efter gör jag final exam i bakteriologi, sen är jag banne mig färdig!!! UNDERBART! Det dröjer dock till den 9 juni innan jag och Bandit drar hem, p.g.a. vi inte får resa fören det har gått 21 dagar sen hans rabiesvaccination som han fick igår. Fina, lilla Bandit. Jag är så glad för honom. Söta, fina hunden. Här är han på bild tillsammans med hans rumskompis Doris.
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp